Berichtenverkeer Forensische Zorg

Lever je zorg binnen de Forensische Zorg? Dan heb je vanuit Justitie als het goed is bericht ontvangen over de digitalisering van de plaatsing.

De overstap naar het berichtenverkeer heeft meerdere voordelen. Zo hoeven berichten niet meer handmatig ingevoerd te worden in het EPD. Dit zorgt voor een efficiënter en sneller proces. Daarnaast zorgt berichtenverkeer forensische zorg voor een gestroomlijnde en geautomatiseerde gegevensuitwisseling tussen zorginstellingen en justitiële instanties. Hierdoor wordt de kans op fouten in de uitwisseling van informatie verkleind, wat de kwaliteit van de zorg ten goede komt. Ook maakt het systeem het mogelijk om de voortgang van de behandeling en begeleiding van patiënten te monitoren en te volgen. Hierdoor wordt de transparantie vergroot en kunnen zorginstellingen en justitiële instanties beter samenwerken om de beste zorg te bieden aan patiënten.

Om gebruik te kunnen maken van de digitale plaatsingen via het berichtenverkeer en daar vervolgens op te kunnen reageren met de berichten Melding Aanvang Zorg (MAZ) en Melding Einde Zorg (MEZ) zijn er een aantal voorbereidingen nodig. Deze voorbereidingen zetten we hieronder voor jou op een rijtje. Meer informatie over dit proces lees je op de website van Forensische zorg.

1. Bij Vecozo dien je je aan te melden voor de Dienst Plaatsing en Uitvoering FZ;
2. Op het certificaat dat is aangemeld bij MijnZorgdeclaratie kan je in Vecozo aangeven gebruik te willen maken van de FZ berichtenverkeer;
3. Als de bovenste twee stappen zijn uitgevoerd, geef het dan door aan ons! Wij zullen dan in het portaal ook aangeven dat de dienst FZ berichtenverkeer gebruikt kan worden.

Heb je vragen over het FZ berichtenverkeer? Vul dan het contactformulier in, mail naar administratie@mijnzorgdeclaratie.nl of bel naar 088 648 10 23.