Klantverhaal Bijstercare

Bijstercare begon klein, maar de visie was groots: ambulante woonbegeleiding van de hoogste kwaliteit bieden aan diegenen die dit het hardst nodig hebben. Acht jaar geleden is de organisatie opgericht door Bart Bijster. Als directeur en tevens woonbegeleider bij Bijstercare, toont Bart dagelijks zijn betrokkenheid bij de cliënten. Een van de andere hoekstenen van het succes van Bijstercare is Siham, de coördinator. Hoewel Siham geen vaste woonbegeleider is, staat ze altijd klaar om met de cliënten te praten en te luisteren naar hun behoeften. Vanaf de oprichting in 2015 is er een samenwerking met MijnZorgdeclaratie. Wij gaan het gesprek aan met Siham over hun ervaringen van de afgelopen acht jaar.

“De samenwerking met Karin en Annemiek is super. Als wij vragen hebben of wijzigingen in het portaal willen, dan wordt dit snel opgepakt. Het portaal is aangepast naar onze behoeften. Zo hoeven wij ons niet aan te passen aan wat bij veel softwareleveranciers wel het geval is: een standaard pakket.” Zo is er onder andere een koppeling gemaakt tussen het begeleidingsplan en evaluatieformulier van de client, zodat dit eenvoudig bij elkaar te vinden en in te vullen is. Eén van de andere voordelen van het portaal die Siham benoemt, is het eenvoudig kunnen exporteren naar Excel. Eens per jaar wordt er verantwoording afgelegd naar de gemeente toe en hiervoor kan hun registeraccountant tijdelijk in het portaal, bij de oorspronkelijke data. Ook kunnen gegevens gemakkelijk geëxporteerd en vervolgens gefilterd worden. Hiermee wordt het werk een stuk makkelijker en efficiënter gemaakt.

Sinds kort werkt Bijstercare ook met de app. Siham geeft aan: “Mijn collega’s zijn hier enorm enthousiast over. Het werken met de applicatie zorgt ervoor dat we allemaal op dezelfde manier werken.” De app kan gebruikt worden op elk gewenst moment en kan op iedere telefoon of tablet eenvoudig gedownload worden. “Het rapporteren via de telefoon maakt het veel vriendelijker dan het openklappen van een laptop tijdens een gesprek”, benoemt Siham.

Het resultaat van werken met MijnZorgdeclaratie? Bijstercare schat de tijdsbesparing door het gebruik van MijnZorgdeclaratie op maar liefst 50%. “Het portaal is heel gebruiksvriendelijk en gemakkelijk in gebruik. Alles wat we nodig hebben staat in het systeem, we kunnen gemakkelijk data uitlezen, gebruiken, exporteren en filteren. Voor ons is dit administratiepakket crème de la crème. Vooral ook omdat MijnZorgdeclaratie de afgelopen jaren veel heeft ontwikkeld.” Dankzij deze ontwikkeling bij MijnZorgdeclaratie kunnen Bart en zijn team hun aandacht richten op waar het echt om gaat: hun cliënten.

Meer informatie
Wil je meer weten over het gebruik van MijnZorgdeclaratie en vrijblijvend het gesprek aan gaan over wat we voor jou kunnen betekenen? Stuur dan een e-mail naar administratie@mijnzorgdeclaratie.nl of vul het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

Neem contact met ons op »